sunnuntai 10. elokuuta 2014

Minä uskontunnustus

Elämässä on tärkeää olla lojaali itselleen. Kaikkina hetkinä, ihan jokaisena päivänä. Jokaisen valinnan kohdalla. Tämä ei tietenkään ole mahdollista, vaikka kuinka yrittäisi. Elämä on ylä-ja alamäkiä, vastavirtaan uimista ja myötätuulessa juoksemista. Myötätuulessa oma usko itseensä kulkee helpommin ja kevyemmin mukana, virran pyörteissä se saattaa hukkua.

Kun tuntee itsensä, on helpompi toimia itseään miellyttävällä tavalla. Kun elämän suunta on selkeä ja uskomukset vakaita, päämäärä on helpompi saavuttaa. Kun uskaltaa olla ehdottoman kielteinen väärille ehdotuksille ja vahvistaa omia unelmiaan, miten voisi joutua elämään, jota ei tunne omakseen. Pahinta on havahtua ymmärtämään, että on ihminen väärässä ajassa, paikassa ja kehossa. Lauseet, jotka sanot, eivät oikeasti ole sinun. Silmien takaa katsoo se oikea ihminen, jota muut eivät näe. Se, jonka unelmat jäivät toteuttamatta ja omannäköinen elämä elämättä. Älä anna niin tapahtua. Älä koskaan anna niin tapahtua. On totta, että elämä kuljettaa ja voit löytää itsesi yllättävistä paikoista, elämä suo ihmeellisiä mahdollisuuksia, mutta yritä tarttua niihin oikeisiin.

Minä uskonnontunnustus on isältäni saatu lista lauseita ja ajatuksia, jotka auttavat löytämään oikean minän ja pysymään uskollisena itselleen. Poimin niistä joitakin, jotka koin minulle henkilökohtaisesti kaikista tärkeimmiksi.


  • Uskon siihen, että pystyn saavuttamaan kaiken haluamani.
  • Kannan vastuun itsestäni ja kaikesta, mitä teen. En ole vastuullinen kenellekään muulle.
  • Olen yhtä itseni kanssa elämässä ja kuolemassa ilman epäilyjä, ilman pelkoja ja ilman epäröintiä.
  • Olen elämäni keskipiste ja määrittelen itse, mikä minulle on oikein.
Ja sitten mielestäni paras:
  • Kaikki, minkä tarvitsen elämääni varten, on minussa itsessäni.
Näissä korostuu vastuun ottaminen omasta elämästään. Jotta voit seistä sanojesi ja tekojesi takana, on sinun uskottava itseesi! Et ole riippuvainen siitä, että muut tekevät sinut onnelliseksi, etkä voi sitä heiltä vaatia. Sinun on löydettävä oma tiesi onnellisuuteen ja hyvään elämään. Muut ihmiset varmasti vaikuttavat siihen hyvällä ja pahalla. Mutta onneksi viimeinen sana sinun elämästäsi on sinulla itselläsi. Tee selväksi, mitä elämältäsi haluat ja, mikä riittää onnellisuuteesi. Ja mene niitä asioita kohti päättäväisesti. Mutta älä koskaan tahallaan satuta muita tai ole huomioimatta heitä. Muista, että myös sinulla on vaikutusta muiden elämään. Älä kuitenkaan unohda aina viimeiseksi olla lojaali itsellesi, koska totuus on, että itsestämme emme koskaan pääse eroon. Älä siis suututa tai unohda sinua. Pidä huoli, että matkasi maan päällä on sinulle merkityksellinen ja ainutlaatuinen. Koska sinä olet erityinen. Tunnusta se, jos et ole sitä vielä tehnyt.

T. Nora

2 kommenttia:

  1. Todella hyvä kirjoitus, viisaita ja mielenkiintoisia ajatuksia. :) Miten totta onkaan, että itsensä voi kadottaa, ja se jos mikä on tuskallista katseltavaa jälkeenpäin. Sulla on kiva blogi, oot lahjakas kirjoittaja, jään mielenkiinnolla seuraamaan! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Meri! Tänne on hyvä purkaa ajatuksia ja olla filosofinen :) Kävin kurkkaamassa myös sun blogissa ja se vaikutti aivan ihanalta!!

    VastaaPoista