sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Pääsy parempiin päiviin

On jännittävää, miten sydän vähän väliä repeää, mutta silti ei veri lakkaa virtaamasta. Elämä sykkii kaikista epätoivoisimmillakin hetkillä, ja juuri siksi niistä hetkistä on poispääsy. Meidän tarvitsee välillä käydä pohjalla, jotta voimme nähdä, kuinka korkealle meidän on mahdollista päästä.

Paremmat ajat koittavat vielä. Kaikki järjestyy. Selviät mistä vaan. Olet niin vahva, että saat paljon kantaaksesi.

Ei meidän tarvitse olla niin vahvoja, kuin muut luulevat. Jos vahvoille ihmisille langetetaan kaikki vaikeudet ja esteet, niin eihän vahvuudessa ole enää mitään ihailtavaa, ei tavoittelemisen arvoista. Pysy vahvana, niin Sinullekin on ehkä sanottu. Sanojat eivät aina huomaa, kuinka heikkoja olemme jo siinä vaiheessa. On helppo taputtaa toista olalle ja kehua häntä vahvaksi ja kääntää selkä. Vahvat pärjäävät.

Vahvuutta on pyytää apua ja myöntää, että pelottaa. Luovuttaminen on heikkoutta, haluttomuutta elää. Ehkä kyvyttömyyttä elää. Kaikilla meillä on kuitenkin edellytykset elämiseen. Toisilla paremmat lähtökohdat kuin toisilla. Tärkeintä on uskoa, että huonoista hetkistä on aina pääsy parempiin päiviin. Kurjuuden ei pitäisi olla kohtalo, joka joidenkin osaksi lankeaa.

Viimeistään sitten, kun kuolemme, pääsemme parempaan paikkaan. Kaikkien ihmisten yhteinen haave on päästä pois kaikesta pahasta. Emme täällä maan päällä tiedä, kuinka realistinen tuo haave on. Entä jos kivulias kuolema jättääkin jälkeensä kärsivän sielun, joka ei saa koskaan rauhaa? Mitä jos kuoleman jälkeen meitä ei ole enää olemassa millään tavalla? Jos elämä on tuskallista, ehkä sekin on helpottava ajatus. Mieluummin ei ole olemassa, kuin että elää kuolleena.

Toivon, että on olemassa pääsy parempiin päiviin. Ainakin siihen pitää uskoa. Jos minun päiväni tästä paranevat, olen ehkä jo liian onnellinen. Elän nyt tietynlaista unelmaa. Se mitä minulla on nyt, riittää tällä hetkellä. Aina on kuitenkin päästävä eteenpäin.


<3:lla Nora

2 kommenttia: