torstai 26. maaliskuuta 2015

Ihmisiä pitää opettaa

Ihmisiä pitää opettaa kohtelemaan sinua hyvin. Voit vaatia parasta. Saat olla kuin et olisikaan, jos tahdot olla yksin. Jos joku tulee liian lähelle, voit mennä kauemmas sanomatta sanaakaan. Ihmisille pitää opettaa, kuka sinä olet. Heille pitää sanoa, ettet ole lähtökohtaisesti heitä varten. Sinulle aina on olemassa vain yksi ihminen, vaikka kaksi eläisi yhdessä. Et ole ketään varten. Sinun ei tarvitse olla. Mutta saat olla.

Ihmisiä pitää opettaa tulemaan lähelle. Heidän pitää uskaltaa koskea, jos he haluavat rakastaa sinua. Heille pitää kertoa, ettei saa lyödä. Ei sanoin, ei teoin. Sinua ei saa satuttaa. Sydäntäsi ei saa kavaltaa. Etkä sinäkään saisi tehdä niin....

Ihmisille pitää opettaa, kuinka he saavat katsoa sinuun. Heille pitää uskaltaa sanoa, että kääntykää pois. Katsokaa muualle. Kun et halua syytöksiä, pyyntöjä kuin olisit velkaa jollekin, sinulla on oikeus olla paikoillaan. Ei sinun tarvitse kääntyä, palata takaisin alkuun. Saat oppia, mitä elämä opettaa. Saat olla parempi ja vahvempi, kun olet siihen valmis. Joskus kaikki vain on sillä hetkellä liikaa.

Ihmisille pitää opettaa, ettet ole itsestäänselvyys. He eivät saa odottaa sinun ottavan kaikkea vastaan, olemaan aina siellä, missä sinun kuuluu olla. Usein olet kuitenkin muualla. Heidän pitää ymmärtää, että sinulla ei ole paikkaa. Sinulla ei ole aikaa olla paikoillaan. Sinulla on elämä. Kuuluvatko he siihen? Se sinun pitää päättää itse.

Ihmisiä pitää opettaa päästämään irti. Heidän pitää osata hyvästellä. Ymmärtää, mitä "tämä ei toimi" tarkoittaa. Ja heidän pitää hyväksyä, ettet ole siitä ehkä pahoillasi. Ihmisten pitää olla palaamatta asiaan, jos et tahdo. Heidän täytyy osata jättää sinut rauhaan. Sinunkin pitäisi osata luopua....mutta sinun on kuunneltava sydäntäsi. Tunnet itse, mikä on oikein. Muut eivät tiedä, mikä on sinulle oikein. Sinun pitää opettaa heitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti