perjantai 26. helmikuuta 2016

Olet huulesi punannut transu

Perussuomalaiset Nuoret aloittivat #tyttö_poika -sukupuolikampanjan, koska heidän mielestään sukupuolineutraalius on huono juttu, sillä se hämmentää nuoria. Heidän mielestään feminismi kyseenalaistaa sukupuolia, jolloin ihmiset eivät voikaan ylpeästi olla sitä, mitä ovat - eli tyttöjä tai poikia. He vannovat geenien määrittämän sukupuolen nimeen yhtään ajattelematta, että sukupuoli on muutakin kuin sitä, mitä alapäästä löytyy. Sukupuoleen vaikuttaa myös henkilön oma kokemus asiasta. Jos ihminen on biologisesti poika, mutta tuntee itsensä tytöksi ja käyttää kuin tyttö, onko hän silloin poika? Ei minusta ole yhtään niin yksinkertaista määritellä ihmisten sukupuolia.

Enkä ymmärrä, miksi meidän on niin kovasti kategorisoitava itseämme ja toisiamme? On konservatiivista lokeroida ihmisiä. #tyttö_poika -sukupuolikampanjassa sanotaan, että "kannatamme kaikenlaisten kiintiöiden heittämistä historian romukoppaan", mutta siinä tunnutaan kyllä tekevän juuri päinvastoin. On olemassa vain tyttöjä ja poikia, ei mitään siltä väliltä. Näin sanomalla sukupuolenilmaisua rajoitetaan, eikä silloin todellakaan voi olla ylpeästi sitä, mitä on.

Jokin aika sitten kirjoitin runon, joka poikkeaa tavanomaisesta tyylistäni. Haluan laittaa sen tämän postauksen yhteyteen osoittamaan, että on olemassa muitakin kuin tyttöjä ja poikia. Ja jokainen, joka kokee olevansa tuon ahtaan kategorian ulkopuolella, olkaa ylpeästi jatkossakin, kunnes niitä rajoja ymmärretään höllentää.

Olet huulesi punannut transu,
sukkahousut väärinpäin.
Vuonna 2011 sairausluokituksesta poistettu,
uusilla vaatteilla ehjäksi korjattu.
Kuulut yhteen prosenttiin väestöstä,
joka ei kuulu joukkoon.
Sinulla on miehen mieli, naisen hame,
lakatut kynnet ja kookkaat kivespussit.
Rinnat tehty tennispalloista,
korkkarit tilattu kevään mallistoista.
Parransänki kutittanut kaksi päivää,
pitäisi leikata.



-Nora

1 kommentti:

  1. Tuo kampanja osaa kyllä olla todella hämmentävä :D Voi noita perustelujakin: "Luokittelu kahteen erilaiseen sukupuoleen on hyvin selkeä ja määrittyy suoraan geeneistämme." sekä "Itsensä kieltämisen sijaan jokainen voi olla ylpeästi sitä, mitä on"... Vielä kun osaisivat selkeästi määritellä nuo selkeästi jaettavat sukupuolet, ja saako transsukupuoliset tai vaikkapa Turnerin syndroomaa potevat sitten olla ylpeitä ittestään, niin jutussa voisi olla jotain vakuuttavuuttakin. Kaiken lisäksi kaverit näyttävät ymmärtäneen sanan "feministi" aivan väärin, ja koko ilmoitus alkaa olla jo melko surkuhupaisa...

    -Sofia

    VastaaPoista