perjantai 29. toukokuuta 2015

Tsemppaa itseäsi!

Meidän on osattava tsempata itseämme, koska emme voi hakea jatkuvasti tukea ulkopuolelta. On helpompaa, kun pystyy saamaan itse itsensä uskomaan, että tästä päivästä tulee hyvä. Pitää uskaltaa luottaa siihen, että todellakin itse pystyy tekemään elämästään upeaa. Tai vähintään siedettävää. Ei haittaa, jos välillä kyntää pohjamutia, kunhan tietää, miten päästä sieltä pois. Ja en sano, että aina pitäisi selvitä yksin. Ei todellakaan. Mutta itseään kannattaa opetella tsemppaamaan.

Viime syksynä oli monia aamuja, joihin herääminen tuntui ylitsepääsemättömältä. En osannut elää päiviäni oikein ----> iltaisin oli paha olo ----> aamut tuntuivat masentavilta. Sama kuvio toistui. Tietyt asiat varjostivat elämääni, joten päätin tehdä jotain konkreettista kannustaakseni itseäni uskomaan parempaan huomiseen. Kirjoitin itselleni joka päivälle lyhyen kannustuspuheen, jotka luin aamuisin. Tahdoin, että niiden lukemisen jälkeen minulla oli sellainen olo, että olen rakastettu ja kaiken hyvän arvoinen. Se tunne, että sinua rakastetaan, on maailman upeinta ja syvintä. Se tunne, ettet ole rakastettava, on suorastaan tappava.

Kirjoitin kannustuspuheet kirjeen muotoon. Jokaiselle päivälle maanantaista sunnuntaihin oli omat tsemppinsä. Ne olivat tällaisia:

Maanantai
Rakas Nora!
Nyt alkaa taas uusi viikko, tee siitä hyvä, ellet jopa erinomaista :) Syö puhtaasti ja terveellisesti sekä säännöllisesti. Muista: think twice. Tämän päivän olo vaikuttaa koko viikon oloon! Pystyt siihen ihan varmasti!!

Tiistai
Rakas Nora
Toivon, että heräät hyvillä mielin. Nauti päivästä ja tee terveellisiä sekä hyviä valintoja. Muista psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen hyvinvointi. Liiku ja juo vettä, ravitse kehoasi. Ole tyytyväinen oloosi nyt ja huolehdi, että sama tunne on sisälläsi illalla.

Keskiviikko
Rakas Nora!
Upeaa päivää sinulle! Nauti joka hetkestä, ja jos tunnet masennusta, älä sorru tekoihin, jotka vain tuottavat sitä lisää. Olet tärkeä, ainakin perheellesi. Mieti heitä, ja tunnet onnea ja rakkautta. Olet siunattu heillä. Älä mieti mitään sellaista, mikä aiheuttaisi pahaa oloa. Ja, jos mietit, kuuntele musiikkia. Muista olla tyytyväinen itseesi, ja mene hyvillä mielin nukkumaan. Olet rakastettu <3

Torstai
Rakas Nora!
Viikko on jo oikeastaan puolivälissä. Onnittelut, jos olet pystynyt tekemään oikeita valintoja! Jos et, niin mieti, mikä on mennyt vikaan. Muista, ettet voi ohittaa elämää! Tee asioita ja seuraa unelmiasi, koska ne ovat elämäsi. Ota itseäsi niskasta kiinni, jos olet ollut laiska. Pystyt, mihin uskot pystyväsi. Ole luova ja onnellinen, ja kiitä hyvistä asioista elämässäsi!

Perjantai
Hyvää viikonloppua Nora!
Aloita viikonloppusi hyvillä mielin. Hoida vastuut ennen varsinaista juhlimista tai rentoutumista. Vietä perjantai-ilta (jos olet kotona) rennosti. Tee hyviä valintoja, ja katso vaikka elokuvia illalla. Rakasta itseäsi, ja tee itsellesi hyviä ja nautinnollisia asioita! Olet rakas <3

Lauantai
Rakas Nora!
Tänään voit herkutella hyvällä omatunnolla! Nauti ja ole aurinkoinen. Jos vietät kotona päivää, ota rennosti ja nautiskele! Jos olet muualla, pidä hauskaa sydämesi kyllyydestä! Opiskele tarpeen mukaan, mutta muista myös höllätä tarpeeksi. Etenkin, jos olet viikolla ahkeroinut, voit nyt levätä kunnolla. Suuntaa positiivisia asioita itseesi, koska sinussa on paljon hyviä asioita. Soita perheenjäsenille, jos et ole ollut heihin viikolla yhteydessä. Tee kivoja asioita!

Sunnuntai
Rakas Nora!
Nyt viikko on tullut loppuun. Vielä tästä viikosta on tämä päivä jäljellä hyvin elettävänä. Vietä aikaa tarpeen mukaan rauhassa itseksesi ja suunnittele tulevaa viikkoa. Liiku ja elä terveellisesti. Valmistaudu seuraavaan viikkoon niin, että sinulla on hyvä olla. Pidä mielessä, että olet tärkeä. Koska ihan varmasti olet jollekin.


Voi kuulostaa itsekkäältä kirjoittaa itselleen "Rakas sinä", mutta ei se ole. Jos se on se, mitä tahdot lukea, kirjoita niin. Ehkä joku päivä joku toinen kirjoittaa sen sinulle. Siihen asti, tee se itse. Koska olet sen arvoinen.

Jonkun aikaa oikeasti luin nämä kirjeet joka aamu. Välillä se toimi, välillä ei. Joskus sain niistä voimaa, ja näin selvemmin, miten pystyn välttämään ahdistukseen johtavat virheet. Joskus, kun olin illalla mokannut ja heräsin aamulla alakulon kourissa, kirjeet tuntuivat ilveilyltä päin naamaa. Mutta välillä on vaan muistutettava itseään, että sinuakin pystyy rakastamaan. Itseään on kannustettava jaksamaan. Olen pahoillani, etten kerro tarkemmin ahdistukseni syistä. Ehkä joskus sen teen. Tärkeämpää on kuitenkin ymmärtää, että itse voi muuttaa asioita. Pystyt siihen. Ja kuten jo alussakin mainitsin, pelkästään yksin ei tarvitse jaksaa. Sitä varten on perhe, ystävät ja muut hyväsieluiset tahot. Et ole yksin. Koskaan. Et silloinkaan, kun olet varma, että olet.

Iloa viikonloppuusi!

<3:lla Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti